NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Je oude huis schoonmaken: zo gaat dat snel en goed

“De huurder moet het goed teruggeven in de staat waarin hij het ontvangen heeft”. Die zin staat standaard in een huurcontract. Dat betekent dat je de woning waar je uittrekt ook netjes moet achterlaten. Dit is wel eens een bron van ergernis tussen verhuurder en ex-huurder (jij dus). Want jij, als ex-huurder, wil meestal niet veel energie meer steken in het poetsen van het huis waar je uittrekt, je zit met je gedachten al helemaal bij je nieuwe woonst. Maar de verhuurder verwacht wel een huis dat blinkend is opgepoetst. Niet alleen een huurhuis moet je het spic & span achterlaten. Dat moet ook als je uit een huis trekt dat verkocht wordt. In beide gevallen is het uitgangspunt dat je het moet achterlaten zoals je het zelf graag zou aantreffen als jij de nieuwe bewoner was. Moet jij ook je oude huis schoonmaken? Deze tips zullen je helpen om discussies te vermijden.

bezemschoon opleveren

Bewerking van foto van Tookapic

Je oude huis schoonmaken: hier moet je alvast op letten

  • Verwijder meubels en persoonlijke eigendommen uit de woonruimte.
  • Verwijder vuil, vet en kalkaanslag in keuken, badkamer en sanitair
  • Maak ook al de inbouwtoestellen zoals oven en afwasmachine schoon en vetvrij.
  • Haal stickers en lijmresten op deuren en inbouwkasten weg.
  • Maak de afvoerputjes van douche, wastafels en toilet schoon.
  • Staan er afvalcontainers in het huis? Maak ze dan leeg en schoon.
  • Maak ventilatieroosters stofvrij.
  • Veeg het eventuele balkon of schoon en haal ook spinnenwebben weg.
  • Veeg de vloeren en maak ze vrij van vlekken.
  • Maak raamkozijnen en vensterbanken stof- en vetvrij.

Je oude huis schoonmaken: haal alles in huis

Nu je weet wat er precies belangrijk is bij het netjes achterlaten van je oude huis, blijft de vraag hoe je de schoonmaak van je oude huis aanpakt! Eerst en vooral: zorg ervoor dat je voldoende schoonmaakspullen in huis hebt.

En als je er  dan helemaal klaar voor bent, kun je onze checklist voor de eindschoonmaak gebruiken. Daarop vind je een gedetailleerd overzicht van alle poetsactiviteiten die je moet doen om je huis netjes en schoon op te leveren.

Je oude huis schoonmaken met een schoonmaakbedrijf

Misschien heb je echt geen zin meer om zelf te gaan schrobben en schuren tot elk vlekje weggewerkt is? Geen nood, er zijn talloze schoonmaakbedrijven die de klus graag van je overnemen. Voor een eenmalige schoonmaak betaal je meestal tussen de 15 en 20 euro per uur. Reken op 4 tot 6 uren, natuurlijk afhankelijk van de grootte van je huis.

Heb jij ervaringen met het netjes achterlaten van je huis? Hoe heb jij het aangepakt bij je vorige verhuis? En heb je misschien al eens een huis als een mesthoop aangetroffen? We horen het graag van je in een reactie op deze post.

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info