NL

Veelgestelde vragen over de verhuis

Een verhuis roept vaak veel vragen op. Soms zie je door de bomen het bos niet meer omdat er zo veel georganiseerd moet worden. Wij willen je een helpende hand bieden door hier antwoord te geven op de meest gestelde vragen over de verhuis. Als je op de vraag klikt, word je doorverwezen naar het antwoord op onze website. Heb jij een andere vraag over je verhuis? Laat het ons dan weten. We helpen je graag!

1

Wat moet ik regelen voor mijn verhuis?

wat regelen voor verhuisDit is waarschijnlijk de eerste vraag die bij je opkomt zodra je weet dat je gaat verhuizen. We raden je aan om te beginnen met onze checklist: "Plannen van de verhuis". Hierin vind je een overzicht van alle verhuistaken. Als je meer wilt weten over de afzonderlijke taken die bij een verhuis horen, kijk dan eens naar onze pagina met verhuistips.

2

Hoe lang van tevoren moet ik beginnen met het plannen van mijn verhuis?

planning verhuis

De tijd die je nodig hebt voor het voorbereiden van je verhuis hangt af van je persoonlijke omstandigheden: heb je een huur- of koophuis? Verhuis je alleen of met je gezin? Heb je een éénkamerappartement of een villa? Voor een overzicht van alle taken die op jouw situatie van toepassing zijn, raden we je aan om een persoonlijke verhuiskalender te maken. In deze kalender heb je een overzicht van de taken en bijbehorende deadlines voor jouw verhuis. Zo weet je precies wanneer je moet beginnen!

 

3

Hoe kom ik aan verhuisdozen?

verhuisdozen verhuis

Je kunt op verschillende manieren aan verhuisdozen komen. Wat de beste manier voor jou is, hangt af van je budget en de manier waarop je wilt verhuizen. Je kunt kiezen voor de klassieke kartonnen doos, maar je kunt ook herbruikbare plastic dozen huren. Voor iedereen is er een passende oplossing. We raden je aan om ons artikel over verhuisdozen te lezen om te kijken wat de beste oplossing voor jou is.

4

Aan wie moet ik mijn adreswijziging doorgeven?

adreswijziging verhuis

Het versturen van adreswijzigingen is een van de belangrijkste onderdelen van de organisatie van je verhuis. Het is belangrijk dat je dit meteen zorgvuldig aanpakt, zodat je niet maandenlang post hoeft op te halen op je oude adres. In ons artikel over adreswijzigingen hebben wij de verschillende opties voor je op een rij gezet.

5

Hoeveel kost een verhuis?

verhuis kosten

Hoeveel een verhuis kost hangt sterk af van de manier waarop je je verhuis organiseert. Eigenlijk kun je het zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Je kunt verhuizen met de hulp van vrienden, of een verhuisbedrijf inschakelen. Je kunt beginnen met het aanvragen van offertes, om een eerste indruk te krijgen van de kosten voor jouw verhuis. 

6

Zijn mijn spullen verzekerd tijdens de verhuis?

verzekering verhuis

Natuurlijk wil je dat je spullen onbeschadigd aankomen in je nieuwe huis. Helaas zit een ongeluk altijd in een klein hoekje. Daarom is het goed om na te denken over een inboedelverzekering tijdens het verhuizen. Je leest daarover meer in ons artikel over verhuisverzekeringen

 

7

Wanneer moet ik me inschrijven bij de gemeente?

gemeente verhuis

Het is belangrijk dat je je na je verhuis zo snel mogelijk aanmeldt in de administratie van je nieuwe gemeente. In ons artikel over de gemeente kun je precies lezen waar en wanneer je dit moet doen en wat je mee moet nemen.

8

Hoe bereid ik mijn huisdier voor op de verhuis?

huisdieren verhuis

Als je gaat verhuizen met huisdieren, zijn er extra dingen waar je rekening mee moet houden. In onze blog posts 'Verhuizen met hond: zo pak je het aan' kun je precies lezen wat je moet doen om de verhuis ook voor je trouwe viervoeter op rolletjes te laten lopen. Ook hebben we informatie over verhuizen met katten en het verhuizen van een aquarium. 

9

Wat moet ik kopen voor de verhuisdag?

boodschappen verhuis

Natuurlijk is het belangrijk dat je alle nodige gereedschappen en andere spullen bij de hand hebt tijdens de verhuisdag. Je wilt niet op de grote dag nog eens heen en weer naar de bouwmarkt om tape te kopen. Om te zorgen dat je goed voorbereid bent, hebben we een boodschappenlijst voor de verhuisdag gemaakt. Zo kun je van tevoren alles in huis halen wat je nodig hebt.

10

Hoe meld ik mijn verhuis bij mijn energieaanbieder?

energieaanbieder verhuisDe meeste huishoudens hebben een behoorlijk aantal contracten lopen met energieaanbieders, internetproviders, etcetera. Het is belangrijk dat alle aanbieders op de hoogte zijn van je verhuis. In sommige gevallen kan het ook handiger zijn om je contract op te zeggen en te wisselen naar een andere aanbieder. In ons artikel over gas, water en licht leggen we alles uit. Je kunt op onze website ook meteen contracten voor internet en energie vergelijken in onze vergelijkingstool voor energie en vergelijkingstool voor internet