NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Een verhuisverzekering: is dat nodig?

Een verhuisverzekering: wat is het en heb je het nodig? Als je gaat verhuizen, heb je heel wat aan je hoofd: inpakken, adreswijzigingen doorgeven en misschien wel een nieuwe school zoeken voor je kinderen. Je wil echt geen gedoe met kapotte spullen en verzekeringen tijdens je verhuis. Zorg daarom dat je op de hoogte bent van je huidige verzekeringssituatie en bekijk wat er nog meer mogelijk is. Wij helpen jou alvast op weg!

verhuisverzekering

Zelf verzekerd bij je verhuis

Eerst wil je weten of je op dit moment al een verzekering hebt die schade bij een verhuis dekt. Hierbij denken we onmiddellijk aan de inboedelverzekering. Let er wel op dat deze verzekering mogelijks enkel van toepassing is wanneer je inboedel zich bevindt op het adres dat vermeld wordt in de polis. Als dat zo is, betekent dit dat je inboedel bij de verhuis geen of slechts beperkte tussenkomst geniet van je verzekeraar.

Maar wat als een van je helpers een voorwerp breekt of beschadigt? In dat geval zijn zij zelf verantwoordelijk voor de schade en kunnen zij beroep doen op hun familiale verzekering.

Verzekerd via het verhuisbedrijf

Alle verhuisbedrijven die aangesloten zijn bij de ‘Belgische Kamer der Verhuizers’, zijn verplicht een verzekering te hebben. Dat betekent dat jij bij schade integraal vergoed wordt. Hierop zijn wel enkele uitzonderingen, zoals schadegevallen te wijten aan onvoorziene weersomstandigheden of diefstal met geweld.

Ook professionele verhuisbedrijven die niet aangesloten zijn bij de BKV hebben in de meeste gevallen een speciale verhuisverzekering. Houd er wel rekening mee dat de vergoeding die je krijgt vaak gebaseerd is op de dagwaarde en niet op de nieuwwaarde. De dekking van de verzekering beperkt zich niet enkel tot het transport, maar geldt ook voor schade bij het monteren van meubelen.

Onthoud wel dat deze verzekering niet standaard voorzien is bij alle verhuisbedrijven dus vraag dit zeker na.

Nieuw adres doorgeven aan verzekeraar

Vergeet ook niet je verhuis door te geven aan je verzekeraar. Het klinkt logisch, maar in al die drukte wordt dat al eens vergeten. Het is belangrijk dat je verzekeringen aangepast worden aan je nieuwe woning en het correcte adres in de polis wordt opgenomen.

Ben je klaar voor je verhuis? Doe de check aan de hand van onze verhuisgids!

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info