NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Een opslagruimte huren bij je verhuis

Kan je niet al je spullen meenemen naar je nieuwe woning? Dan kan een opslagruimte heel handig zijn! Of je nu slechts een aantal dozen of de hele inhoud van je woning wil opslaan, er zijn toch enkele zaken die je in je achterhoofd moet houden als je een opslagruimte gaat huren.

opslagruimte huren bij je verhuis

Hoelang heb je de opslagruimte nodig?

Als je nog niet onmiddellijk in je nieuwe woning kan, heb je vaak nood aan een tijdelijke opslagplaats. Sta dan even stil bij de locatie van de opslagruimte. Het is handiger als deze zich dichtbij je nieuwe woning bevindt. Zo moet je bij de uiteindelijke verhuis niet ver meer rijden en bespaar je dus tijd én geld uit.

Houd er rekening mee dat sommige opslagruimtes een minimale huurperiode hebben van bijvoorbeeld 6 tot 12 maanden. Als je de ruimte maar voor een korte periode wil huren, is dat niet overal mogelijk.

De grootte van de opslagruimte

Zorg dat je een opslagplaats huurt die het juiste formaat heeft in verhouding tot je hoeveelheid spullen. Als je opslagruimte niet voldoende groot is, loop je het risico dat je de meubels gaat beschadigen doordat je ze op elkaar moet proppen. Heb je een te grote opslagruimte, dan betekent dit dat je ruimte en geld verspilt. Laat je hiervoor bijstaan door een professional die goed kan inschatten hoeveel ruimte je nodig hebt.

Een opslagruimte zoeken

Een opslagruimte huren wordt steeds makkelijker want er zijn intussen heel wat mogelijkheden. Zo heb je bedrijven die gespecialiseerd zijn in ‘opslag aan huis’. Dit betekent dat jouw spullen bij jou thuis worden opgehaald en naar de opslagruimte gebracht worden. Je kan dan ook je spullen opvragen wanneer je maar wil.

Er zijn ook heel wat bedrijven die opslagruimte per vierkante meter aanbieden. Het voordeel van het huren bij deze bedrijven is dat ze gespecialiseerd zijn in opslag. Dat betekent dat zij ruimtes hebben in alle soorten en maten, ruimtes die beveiligd worden én waar je 24/7 toegang hebt tot je spullen. Aan die service hangt natuurlijk een prijskaartje.

Zoek je een goedkopere oplossing, dan kan het interessant zijn om een opslagruimte te zoeken bij particulieren. Heel wat mensen hebben een garagebox, container of een schuur die ze verhuren voor opslag. Let hierbij goed op de voorwaarden want hier hang je vaak vast aan een minimale huurperiode of heb je geen 24 uur per dag toegang tot je spullen.

Heb jij nog andere tips voor het kiezen van opslag bij je verhuis? Laat het ons dat weten in een reactie op dit artikel!

Download onze gratis verhuischecklist om je verhuis in goede banen te leiden. 

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info