NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Slim inpakken voor je verhuis: 12 handige tips!

De verhuisdag nadert en je begint je af te vragen hoe je het inpakken van je spullen best aanpakt. Want je moet ze niet alleen goed ingepakt in de verhuiswagen krijgen, daarna moet je alles ook weer uitpakken! Het is best begrijpelijk dat je je wat zorgen maakt over het inpakken voor je verhuis , maar je zorgen zijn eigenlijk niet nodig. Er zijn een hoop trucjes waarmee je het hele proces een stuk slimmer kunt aanpakken. Wij hebben 12 slimme tips voor je verzameld, zodat het inpakken voor je verhuis een fluitje van een cent wordt!

Tip 1: win tijd met vuilniszakken om je kleding

Al je kledingstukken een voor een uit de kast halen is tijdrovend en hoeft echt niet. Door een afvalzak om je kleding te binden, kan je ze op de hangers laten en direct vanuit de kledingkast in de verhuiswagen laden. In je nieuwe huis hang je ze al even simpel weer in de kast. Het is verstandig om daarvoor extra grote en stevige vuilniszakken aan te schaffen, zoals deze.

kleding verhuizen

Illustraties door Julia Lukicheva

Tip 2: sla twee vliegen in een klap en pak servies in met handdoeken

Redeneer even mee: je servies moet mee naar je nieuwe huis en liefst zonder scherven. En je handdoeken moeten ook mee naar je nieuwe huis. Dus als je je servies inpakt met je handdoeken, dan sla je twee vliegen in één klap. Maak pakketjes van 2 of 3 borden in een handdoek en plak ze extra stevig dicht met verpakkingstape. Zo bespaar je op inpakpapier en noppenfolie, én bespaar je ruimte in je verhuisdozen! Op het risico op gebroken borden kleiner te maken, plaats je de borden verticaal in de doos.

servies inpakken

Tip 3: glazen inpakken met (versgewassen) sokken

Glazen en sokken lijken niet bij elkaar te horen, maar bij een verhuis is het wel een winnende combinatie. Je sokken moeten toch mee naar je nieuwe stek, dus gebruik ze als inpakmateriaal (proper gewassen, natuurlijk!).

En om de kans op glasscherven tot een absoluut minimum te brengen, stop je best ook nog oude kranten, handdoeken en noppenfolie in de dozen als opvulling.

glazen inpakken verhuizing

Tip 4: inpakken voor je verhuis zonder smurrie? sluit flesjes af met folie

Shampoo, vloeibare zeep en bodylotion ruiken heerlijk, maar als ze ontsnappen uit het flesje tijdens de verhuis, wordt het een vieze smurrie. Dat wil je niet, dus pak flesjes best extra in, door een stukje huishoudfolie over de opening te doen. Daarna doe je de gewone dop erop.

cosmetica inpakken verhuizing

Tip 5: organiseer je sieraden bij het inpakken voor je verhuis

Heb je een hoop oorbellen, armbanden en kettingen, lees dan heel goed deze tip. Want het is bijzonder vervelend als je sieraden in de knoop raken tijdens de verhuis. Denk daarom aan onderstaande trucjes om ze in te pakken:

  • Ziplockzakjes of gripzakjes zijn makkelijk en oneindig hersluitbaar, dus uiterst handig om je kettingen, oorbellen en armbanden in te doen.
  • Kleine oorbellen kan je in pillendoosjes doen
  • Kettingen kan je door drinkrietjes of wc rollen rijgen, dan raken ze zeker niet in de knoop
  • Je kan oorbellen bij elkaar houden door ze door de knoopsgaten van een knoop te steken (en vast te plakken met tape)
  • Oorbellen kan je simpel door een stuk karton prikken

sieraden verhuizen

Tip 6: alles loopt op wieltjes met boeken in trolleys

Boeken zijn meestal de zwaarste spullen die je moet dragen tijdens een verhuis. Maar als je ze in trolleys doet, loopt ook dat op wieltjes. Want je rolt ze dan gewoon naar de verhuiswagen en dat kost veel minder energie. En zo zijn je trolleys meteen mee verhuisd, dus alweer twee vliegen in één klap.

boeken verhuizen

Tip 7: wikkel kasten in met folie

Kastjes inwikkelen met beschermfolie is een heel slim plan. Het levert twee voordelen op: de deurtjes en lades gaan niet open tijdens het tillen. Daarnaast kun je lichte items, zoals ondergoed of bestek, gewoon in de lades laten zitten. Dit scheelt een hoop in- en uitpakwerk!

inpaktips verhuizen

Tip 8: schroeven bij elkaar houden doe je zo

Grote meubels moet je uit elkaar halen en dat is meestal snel gepiept. Maar bedden, rekken en tafels weer in elkaar steken, dat kan tegenvallen. Vooral als je niet meer goed weet welke schroeven waar precies thuishoorden… Dus kijk even vooruit als je meubels uit elkaar haalt en doe de schroeven best in kleine zakjes. Schrijf op de zakjes bij welk meubelstuk ze horen en plak het zakje met tape vast op één van de onderdelen van dat meubel. Zo heb je alles meteen bij de hand als je de meubels weer moet monteren in je nieuwe huis.

meubels verhuizen

Tip 9: fotografeer de snoeren voor het inpakken

De achterkant van je elektronica, zoals tv, modem, dvd-speler en stereo-installatie, is een onbegrijpelijk kluwen van draden en kabeltjes. Daarom: maak een foto van de achterkant ervan voor je begint aan de verhuis. Het voorkomt lastige vragen als: waar ging dat rode kabeltje nou ook al weer in? En waarom heb ik hier een stekkertje over?

electronica verhuizen

Tip 10: gebruik kleurcodes op je verhuisdozen

Met tape in verschillende kleuren stuur je de verhuizers of je vrienden die je helpen makkelijk met de juiste dozen naar de juiste kamers. Dat doe je zo: je kiest voor elke kamer in je nieuwe huis een andere kleur. Markeer daarna de dozen met de kleur die overeenkomt met de kleur van de kamer waar jij wil dat die doos in het nieuwe huis terechtkomt.  Want op de dag van de verhuis heb je wel andere dingen te doen dan als een verkeersagent aan de inkom staan en de helpers telkens naar de juiste kamers te sturen.

inpaktips verhuizen

Tip 11: maak een box met spullen voor de eerste dag

Eindelijk, het is zover: alles is verhuisd, morgen is dag één van de rest van je leven en vanavond slaap je in je nieuwe stek. Je bent blij, maar bekaf. Je hebt dus echt geen zin om in alle nog niet uitgepakte verhuisdozen te zoeken naar je tandenborstel. Daarom: gebruik een duidelijk herkenbare box om de dingen in op te bergen die je je eerste avond, nacht en ochtend nodig hebt. Denk: toilettas, pyjama, ontbijtspullen, bril, …

tips verhuizing

Tip 12: neem niet alles mee!

Een gouden raad voor een soepele verhuis: neem niet te veel mee! Verhuizen is dikwijls een race tegen de klok, steek dus geen energie en tijd in het verplaatsen van spullen die je eigenlijk niet nodig hebt. Nu is dingen weggooien of weggeven makkelijker gezegd dan gedaan. Lees daarom onze webpagina met tips voor het sorteren en weggooien van je spullen.

weggooien verhuizing

We hopen dat deze slimme inpaktips je helpen bij het voorbereiden van je verhuisdag. Heb jij nog andere tips over inpakken bij je verhuis die niet in deze lijst staan? Laat ze ons weten in een reactie op deze post!

Ben je klaar voor je verhuis? Maak het jezelf makkelijker en download onze handige verhuisgids!

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info