NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Verhuizen met je kat

Jij hebt een nieuwe woning gevonden, dus je kat gaat mee verhuizen. Maar zoals in elk huishouden durft een verhuis wel eens voor stress te zorgen. Voor je kat is dat helaas niet anders. Katten zijn territoriumdieren en dus erg gehecht aan hun omgeving. Probeer dan ook de stress bij de verhuis zo veel mogelijk te minimaliseren. Zo ga je te werk!

kat verhuizen

Een veilige plek voor je kat

Katten hebben het snel door als er veranderingen op komst zijn in huis. Door de stress van de mensen en het verplaatsen van spullen kan je kat al stress ervaren. Daarom is het een goed idee om je kat een week voor de verhuis naar een logeeradres te brengen.

Als dat niet mogelijk is en de kat thuisblijft, geef je hem of haar best een eigen veilige plek in huis. Tot de verhuisdag is die kamer dan zijn of haar vertrouwde omgeving waar niets verandert. Om je kat voor te bereiden op de effectieve verhuis, kan je ook de transportbox al in de kamer zetten. Zo went hij al aan de box en dat kan op de verhuisdag heel wat stress wegnemen.

De grote dag: de verhuis

Laat ook tijdens de dag van de verhuis je kat zo lang mogelijk in zijn eigen kamer. Hang eventueel een briefje aan de deur, zodat iedereen weet dat deze kamer gesloten moet blijven. Pas wanneer alle verhuizers, verhuisdozen en meubels het huis uit zijn, doe je de kat in zijn transportbox.

Wanneer je kat arriveert in de nieuwe woning, voorzie je best ook een kamer voor de kat. Zo kan je huisdier op zijn eigen tempo de ruimte verkennen. Pas wanneer alle chaos van de verhuis voorbij is, laat je de kat uit de kamer. Nu kan je kat aan zijn grote ontdekkingstocht beginnen!

Een nieuwe thuis voor de kat

Na de verhuis is het belangrijk dat je kat zich thuis gaat voelen in zijn nieuwe omgeving. Een kat voelt zich thuis zodra zijn eigen geur verspreid is in zijn nieuwe territorium. Stop zijn speeltjes en dekentjes de eerste weken dan ook niet in de wasmachine!

De eerste drie weken na je verhuis houd je je kat beter binnen, anders kan het zijn dat hij op zoek gaat naar zijn eerdere thuis. Als je kat al gechipt werd, vergeet dan zeker niet je adreswijziging door te geven. Als je kat na enkele weken nog steeds naar zijn oude huis loopt, lees dan dit artikel van de Praktijk voor Kattengedrag eens. Daar wordt precies uitgelegd hoe je dit kan oplossen.

Ben jij al eens verhuisd met je kat en wil je jouw ervaring delen? Of heb je nog meer tips? Laat het ons weten via een reactie op deze post!

Reactie (2)

Reactie

  • Quentin

    Misschien de eerlijke maker van de foto vermelden, ipv gewoon te stelen van hun Instagram profiel?

    • Valine

      Hoi Quentin, deze foto komt van Unsplash, een website waar fotografen foto’s delen die gratis en zonder bronvermelding gebruikt mogen worden. Het instagram account dat jij noemt, heeft de foto hoogstwaarschijnlijk ook op Unsplash gevonden 🙂 Geen zorgen, wij zouden nooit zomaar foto’s van anderen gebruiken zonder toestemming 😉

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info