NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Je nieuwe woning inrichten in 6 stappen!

Het is zover, je gaat verhuizen! Of dit nu je eerste studentenkamer of je eerste huis is, je hebt waarschijnlijk erg veel zin om je nieuwe stekje helemaal naar jouw smaak in te richten. Maar hoe begin je daar nu aan? Wij leggen het stap voor stap uit in deze verhuistip.

Stap 1: Maak een plattegrond

De allereerste stap die je moet nemen om te beginnen met het inrichten van je nieuwe huis, is het maken van een plattegrond. Dit is de makkelijkste manier om je ideeën voor de inrichting duidelijk in kaart te brengen. Door het maken van een plattegrond kan je beter inschatten welke meubels in welke ruimte passen.

plattegrond inrichting woning
Foto van Roomstyler

Natuurlijk kan je een plattegrond gewoon met oldschool papier en potlood maken, maar er zijn ook heel wat leuke apps en websites die je kunnen helpen. Bovenstaande plattegrond is bijvoorbeeld gemaakt op de website Roomstyler

Stap 2: Bepaal je budget

Je huis inrichten kost geld, dat is zeker. Zelfs zonder nieuwe meubels te kopen, kruipt er al snel wat van je budget in verf, gordijnen of andere kleine zaken. Het is dus belangrijk dat je op voorhand bepaalt wat je budget is, zodat je je plannen daarop kan richten. Heb je eerder een klein budget voor ogen, lees dan zeker eens ons artikel over verhuizen zonder geld!

Stap 3: Inventariseer je inboedel

Nu je weet wat je budget is en welke meubels er in je nieuwe woning passen, kan je kijken wat je wil meenemen. Misschien heb je een ruim budget voorzien en ga je allemaal nieuwe meubels kopen? Of misschien passen je huidige meubels wel perfect in je nieuwe living? Probeer bij het bepalen van wat je meeneemt rekening te houden met de stijl van je huis en de inrichting ervan. Zo kan je de stijl van je inrichting baseren op de items die je al hebt.

Stap 4: Maak een moodboard

Nu is het tijd om echt creatief te worden! Nu je weet wat je uitgangspunt is qua ruimte, meubels en budget, kan je aan de stijl van je inrichting gaan denken. Dit kan je het beste doen aan de hand van een moodboard. Op een moodboard verzamel je afbeeldingen van alle interieurideeën, kleuren en stijlen die je mooi vindt. Zo kan je heel gemakkelijk een stijl creëren die jou aanspreekt.

Stap 5: Maak een shopping list

In deze stap ga je kijken welke items je nog nodig hebt om je huis in te richten volgens jouw stijl. Natuurlijk houd je hierbij rekening met je budget. Misschien kan je niet alles nieuw kopen, dus dan is het handig als je je lijstje gaat ordenen volgens prioriteit. Welke items heb je dringend nodig en welke spullen kunnen nog even wachten? 

inrichting woning bepalen
Foto van Pixabay

Kijk ook een op de tweedehandsmarkt, waar je heel wat mooie spullen aan een lage prijs kan kopen. Of steek zelf de handen uit de mouwen en doe-het-zelf! Een oude kast ziet er met een likje verf al snel helemaal anders uit. Wees dus creatief en je zal zien dat je niet zo veel nieuwe spullen hoeft te kopen als je dacht. 

Stap 6: Aan de slag! 

Nu je weet hoe je huisinrichting eruit moet zien en wat je nodig hebt, kan je eindelijk aan de slag. Het is nu tijd om te shoppen, te doe-het-zelven en in te richten. Veel plezier! 

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info