NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Je alarmsysteem verhuizen: wat zijn de opties?

Je alarmsysteem verhuizen: wat zijn de mogelijkheden? Na je verhuis wil je je nieuwe huis waarschijnlijk ook graag beschermen tegen ongewenste bezoekers. Er zijn een aantal opties: je kan je huidige alarmsysteem meenemen, je alarmsysteem over laten nemen door de nieuwe bewoners en/of en nieuw alarmsysteem kopen.

alarmsysteem verhuizen

Je alarmsysteem verhuizen naar je nieuwe huis

Heb je al een alarmsysteem waar je tevreden mee bent, dan kan je je alarm natuurlijk gewoon meenemen naar je nieuwe huis. Hierbij moet je met een paar dingen rekening houden. Schat eerst in of je nieuwe huis dezelfde beveiligingsbehoefte heeft als je huidige huis. Een vrijstaande woning moet bijvoorbeeld op een andere manier beveiligd worden dan een appartement. Ga dus na of je je systeem eventueel wil uitbreiden met extra sensoren of andere functies. In de meeste gevallen kan de leverancier van je alarmsysteem je hierbij helpen. 

Is je alarmsysteem aangesloten bij een noodcentrale? Zorg er dan ook voor dat zij ruim op tijd (enkele weken van tevoren) op de hoogte zijn van je verhuis.

Je alarmsysteem overdragen aan de nieuwe bewoner

Is er in je nieuwe huis al een alarmsysteem aanwezig, of wil je een nieuw alarmsysteem aanschaffen, dan kan je je huidige alarmsysteem ter overname aanbieden aan de nieuwe bewoners. Spreek dan onderling een passend overnamebedrag af.

Als je alarmsysteem is aangesloten bij een noodcentrale, geef je best zo snel mogelijk de gegevens van de nieuwe eigenaar door. In sommige gevallen moet je aan de noodcentrale een vergoeding betalen voor de administratiekosten van de overname. 

Een nieuw alarmsysteem voor je nieuwe huis

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je geen alarmsysteem hebt, maar er wel een wil in je nieuwe woning. Of misschien heb je er wel een, maar wil je graag een ander systeem. Er zijn heel wat mogelijkheden met verschillende alarmsystemen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een draadloos alarmsysteem met vaste telefoonlijn, een beveiligingscamera of een Smart Home alarmsysteem. Er zijn heel wat mogelijkheden dus zorg dat je je goed informeert.

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info