NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Verhuizen: de badkamer verbouwen

Je hebt een nieuwe woning gekocht waar je gek op bent, maar één ding is zeker: de badkamer vliegt buiten! De badkamer is verouderd, totaal jouw stijl niet of gewoon niet geschikt voor je gezinssituatie. Na de sleuteloverdracht wil je dan ook zo snel mogelijk de verbouwingen uitvoeren. Maar hoe begin je daar nu aan?

badkamer verbouwen

De badkamer verbouwen: de voorbereidingen

Bepaal eerst wat je precies wil veranderen aan je badkamer. Wil je enkel het sanitair vervangen, zijn de tegels dringend aan vervanging toe of ga je voor een complete herindeling waardoor er nieuwe leidingen gelegd moeten worden? Loop eens langs bij badkamerspecialisten in de buurt en zoek online naar inspiratie. Zo krijg je al snel een idee van wat je wil.

Wil je snel van je nieuwe badkamer genieten? Ga dan eens rond de tafel zitten met een loodgieter. Goede loodgieters zijn drukbezet, dus zorg dat je al in een vroeg stadium contact opneemt. Wil je zelf een aantal klussen uitvoeren of wil je gewoon geld besparen? Bespreek dan met je loodgieter je plannen en bepaal welke zaken je liever aan hem overlaat.

De badkamer verbouwen: het ontwerp

Zodra je weet wat het uiteindelijke doel is, kan je je ontwerp op papier zetten. Maak een overzichtelijke bouwtekening waarop alle watervoorzieningen en elektriciteitsaansluitingen zijn aangegeven. Je kan zo’n ontwerp met de hand maken, maar je kan ook online een bouwtekening maken.

Stel dan aan de hand van je bouwtekening een lijst op met alle materialen die je nodig hebt. Schat zo je budget in voor het materiaal, eventuele werkuren en de huur van groot gereedschap of containers. Ook hier kan een loodgieter je bij helpen, zeker als je niet zo bekend bent met bouwen en klussen.

De badkamer verbouwen: aan de slag!

Koop een ruime hoeveelheid materiaal in zodat je zeker voldoende hebt. Ongeopende verpakkingen kunnen bijna altijd geretourneerd worden. Om het nog makkelijker te maken, kan je het bouwmateriaal online bestellen. Als je zelf aan de slag gaat, zorg dan voor voldoende hulp, een goed humeur en genoeg tijd. Werk je met een loodgieter, geniet dan van het werk dat voor je gedaan wordt en voor je het weet is jouw droombadkamer klaar!

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info