Breekbare spullen inpakken: zo doe je dat
Wie al eens verhuisd is, weet hoe tijdrovend inpakken kan zijn. En dan hebben we het vooral over breekbare spullen inpakken. Die gooi je immers niet zomaar in een doos. Maar hoe pak je dat dan wel het best aan? Maak het jezelf makkelijk en download onze handige verhuisgids.
Waarin verpak je breekbare spullen?
Er zijn een paar opties om breekbare spullen in te pakken:
- Noppenfolie – of bubbelplastic – is misschien wel de bekendste optie. De luchtbelletjes in het plastic werken schokabsorberend en zorgen er dus voor dat je breekbare spullen goed beschermd worden tijdens je verhuis. Alles wat je moet doen is je spullen stevig in de folie wikkelen en je bent klaar.
- Vind je bubbelplastic nog net iets te weinig beschermend? Spiegels en andere breekbare spullen kan je ook eerst in golfkarton rollen. Doe daar nog wat bubbelplastic over en je verkleint het risico op breken aanzienlijk.
- Ook inpakpapier beschermt je spullen goed. Vooral voor kleine zaken – denk aan kopjes, glazen en bestek – werkt inpakpapier prima. Gebruik altijd voldoende. Je kan hier ook krantenpapier voor gebruiken, maar test dan altijd wel even vooraf of de inkt niet afgeeft op je spullen.
- Gebruik andere spullen die verhuisd moeten worden. Glazen kan je verpakken in sokken, theedoeken beschermen je borden en je fotokaders kan je verstoppen tussen het beddengoed. Twee vliegen in één klap!
- Grote breekbare spullen vervoer je het best in een aparte doos. Wikkel het voorwerp in folie of papier en leg een dekentje op de onderkant van de doos en een kussen erbovenop.
Waarin vervoer je je breekbare spullen?
Hiervoor geldt één gouden regel: hou je verhuisdozen zo draagbaar mogelijk. Het lijkt misschien handig om met minder dozen te moeten sleuren, maar je wil niet het risico lopen dat de onderkant van de doos het begeeft. Om diezelfde reden is het ook slim om je breekbare spullen te verdelen over een aantal verhuisdozen.
Vul je verhuisdozen ook zoveel mogelijk op, want je wil niet dat je spullen te veel speling of bewegingsruimte krijgen. Bedek je breekbare – en vaak zware – spullen daarom met licht materiaal, zoals kledij of handdoeken.
In heel wat winkels kan je ook handige tussenschotten kopen. Die zorgen ervoor dat je glazen, flessen of ander breekbaar materiaal makkelijk én veilig kan vervoeren.
Natuurlijk label je elke doos ook met ‘breekbaar’, zodat verhuizers en helpers weten dat ze er voorzichtig mee moeten omspringen.
Breekbare dingen beter verhuizen…
- Servies: wikkel elk onderdeel van je servies apart in ruim inpakpapier. Zo creëer je als het ware een kreukelzone rond je servies.
- Glazen: ook glazen pak je het best per stuk in in inpakpapier. Zet ze rechtop in de doos en begin met de grootste glazen.
- Kopjes en tassen: hier heb je niet per se tussenschotten voor nodig, het is veel belangrijker om ze in te pakken in inpakpapier en ervoor te zorgen dat de doos vol genoeg zit zodat je spullen geen bewegingsruimte krijgen.
- Borden: pak ze in met bubbelplastic en plaats ze verticaal in een doos. Onder- en bovenaan prop je het best ook nog wat papier.
- Vazen: holle voorwerpen zoals vazen wikkel je niet alleen in inpakpapier, je stopt het er ook best in.
- Lampen: wikkel lampenkappen in (veel) papier en lampvoeten in bubbelplastic.
Heb je zelf nog een gouden tip om breekbare spullen in te pakken? Laat het dan zeker hieronder weten!
Ben je klaar voor je verhuis? Maak het jezelf makkelijker en download onze handige verhuisgids.