NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Verhuisdozen zijn simpelweg onmisbaar om je spullen in te verzamelen en naar je nieuwe stek te brengen. Maar hoeveel verhuisdozen heb je nodig? Dat verschilt natuurlijk sterk per persoon: een verwoed verzamelaar heeft meer dozen nodig dan iemand met een opruimverslaving. Maar voor alles wat daartussen zit, kan je wel een inschatting maken van het aantal nodige dozen, met een simpel rekensommetje. Wij maakten een inschatting voor het juiste aantal verhuisdozen voor verschillende huishoudens, dus ook voor jou.

hoeveel verhuisdozen heb ik nodig
Foto van Bigstock

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als single?

Ben je single, ga dan uit van 10-15 verhuisdozen per kamer in je huis. Tel voor de keuken wel wat extra, minimum 15. Ben je een boekenmens en heb je een goed gevulde boekenkast? Dan zouden extra stevige boekendozen handig kunnen zijn. Een handige vuistregel is 2 dozen rekenen voor elke meter boeken. Dus meet je boeken die in de boekenkast staan even, dan heb je een idee.

Kortom, als je alleen woont in een 1- of 2-kamerwoning, dan sla je best tussen 15 en 40 verhuisdozen in.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig als koppel?

Als koppel gelden eigenlijk dezelfde principes: 10 tot 15 dozen per kamer, minimum 15 voor de keuken. En ook het rekensommetje met de boeken kan je als koppel maken: 2 dozen per strekkende meter. Reken toch wat extra dozen, want waarschijnlijk heb je in vergelijking met een alleenstaande, een extra kamer in je woning (of er zijn meer spullen per kamer). Dus reken op 40 tot 60 dozen voor 2- of 3-kamerwoning.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor mijn gezin?

Een gezin met kinderen heeft natuurlijk vanzelf flink meer spullen in huis. Denk alleen maar aan alle knuffels, speelgoed en knutselmateriaal dat elk kind graag tot zijn bezittingen rekent. Kinderen kunnen trouwens ook heel moeilijk afscheid nemen van dingen, plots wordt alles onmisbaar in hun ogen. Reken als gezin op 15 dozen per kamer en 20 dozen voor de keuken. Voor een eengezinswoning kom je daarmee uit op zo’n 60 tot 80 verhuisdozen. Vergeet hier ook niet de dozen voor boeken mee te tellen, 2 stuks per meter.

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info