NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Eerste keer op kot? Met deze tips voel jij je snel thuis!

Het is beslist, jij gaat op kot! Maar voor je je vleugels kan uitslaan, moet je nog heel wat in orde brengen. Een kot is meestal niet veel groter dan de slaapkamer bij je thuis. Omdat je niet in een overvolle ruimte wil eindigen, moet je even stilstaan bij de inrichting van je kot voor je alleen gaat wonen.

Op kot gaan

Wat heb je nodig op kot?

In sommige koten staan al een bed, een kleerkast en een bureau, maar dat is niet altijd het geval. Houd er rekening mee dat je het als student meestal niet zo breed hebt. Ga dus niet onmiddellijk naar een dure design winkel, maar loop eens binnen bij een tweedehandszaak. Voor keukengerei kan je dan weer terecht op zolder bij je ouders of grootouders. Daar vind je vaak nog verborgen parels van enkele jaren terug. Maar intussen is dat retro, toch?

Zorg voor ruimte

Hoewel een kot gemiddeld maar 12 groot is, hoeft het niet klein te lijken. Met enkele aanpassingen kan je heel wat ruimte besparen.

Kies voor lichte kleuren

Jij houdt van kleurtjes? Leuk! Maar dat wil niet zeggen dat je elke muur in een andere kleur hoeft te schilderen. Lichte kleuren zorgen voor een ruimtegevoel en dat heb je nodig tijdens het studeren. Om een persoonlijke touch toe te voegen, kan je wel één accentmuur een opvallende kleur geven.

Hoog-hoger-hoogst

Om zo veel mogelijk spullen kwijt te kunnen, werk je best in de hoogte. Zorg voor hoge kasten waarbij je de spullen die je amper nodig hebt, bovenaan legt. Opbergdozen doen het ook heel goed bovenop de kast of onder je bed.

Multifunctionele meubels

Krijg je toch niet alle meubels in je kleine kamer? Kies dan voor meubels die meerdere functies hebben. Een zetelbed bijvoorbeeld! Overdag ideaal om in te chillen, ‘s avonds snel uitgeklapt na een avondje stappen.

It’s in the details

Na al de praktische oplossingen is het tijd voor wat decoratie. Kijk eens rond op je slaapkamer, kies je favoriete spullen uit en geef ze een mooi plaatsje in je nieuwe thuis. Enkele kaders met foto’s van je vrienden en familie kunnen je heimwee de eerste dagen misschien wat verzachten. Zo, je bent klaar om te vertrekken! Laat dat academiejaar maar beginnen.

Heb jij nog tips voor studenten die alleen gaan wonen? Deel ze gerust in een reactie hieronder!

Nog geen energieleverancier voor je kot? Kijk eens naar de interessante tarieven voor elektriciteit en aardgas van Luminus.

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info