NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Gratis verhuisdozen: 5 tips om ze te vinden

Help, de bananendozen gaan verdwijnen! En dat zijn nu net de perfecte gratis verhuisdozen: stapelbaar, stevig en je kan ze altijd wel hier of daar gratis vastkrijgen. Ze zouden vervangen worden door de opvouwbare plastic kratten, ook bekend als plooiboxen. Maar geen nood: wij hebben 5 tips verzameld die je op weg zetten naar gratis alternatieven voor de bananendoos.

gratis verhuisdozen
Foto van Johnér Bildbyrå

Zoek naar gratis verhuisdozen op internet

Op websites als 2dehands.be kun je zo nu en dan gratis verhuisdozen vinden. Er zijn niet veel mensen die de dozen helemaal gratis weggeven, maar misschien heb je geluk. Google even, zelfs op forums als zappy.be is er wel eens iemand die gratis van zijn verhuisdozen af wil, nadat ze hun dienst bewezen hebben. Als je geen gratis verhuisdozen in je buurt vindt, overweeg dan om ze tweedehands aan te schaffen en ze daarna voor een klein prijsje zelf weer door te verkopen. Dan zullen ze uiteindelijk toch (zo goed als) gratis zijn.

Gratis verhuisdozen bij het verhuisbedrijf of opslagbedrijf

Als je van plan bent om een verhuisbedrijf in te schakelen, dan krijg je daar dikwijls gratis verhuisdozen in bruikleen. Of misschien huur je een tijdelijke opslagruimte? Ook daar kan je vaak gratis verhuisdozen krijgen. Vraag er zeker naar bij het verhuisbedrijf of opslagbedrijf waarmee je samenwerkt!

Durf gebruikte verhuisdozen vragen aan vrienden en familie

Iedereen is wel eens verhuisd, dus heel wat mensen hebben ergens in huis verhuisdozen staan. Vraag er dus zeker naar in je omgeving. Soms zijn ze nog niet uitgepakt, dus je vraag is misschien een welgekomen drijfveer voor je vrienden of familie om eindelijk die dozen uit te pakken.  

Vraag naar kartonnen dozen op je werk

Veel bedrijven krijgen goederen of kantoorartikelen aangeleverd in kartonnen dozen. Dat kan je dus even navragen bij het magazijn van het bedrijf waar jij werkt of waar je partner of familieleden/vrienden werken. Misschien kunnen ze wel een stapeltje kartonnen dozen voor je apart houden, die anders toch maar de afvalberg zouden vergroten.  

Fruitdozen bij de supermarkt

De bananendoos zal misschien verdwijnen, maar het zou ons verbazen als alle stevige fruitdozen op korte termijn uit circulatie worden gehaald. Daarvoor zijn die dingen simpelweg te praktisch. Ook ander fruit moet trouwens vervoerd worden, dus er zijn ook sinaasappeldozen, appeldozen, noem maar op. En trouwens, die welbekende bananendozen, die zijn waarschijnlijk ook nog niet meteen weg.

Ben je klaar voor je verhuis? Doe de check en download onze handige verhuisgids!

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info