NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Nieuwe woning, nieuwe sloten?

Wanneer je een nieuwe woning koopt, heb je heel wat aan je hoofd. Een van de zaken die wel eens vergeten wordt, is de veiligheid van je nieuwe woonst. Toch is het belangrijk dat je actie onderneemt rond de veiligheid van je nieuwe thuis. Waarom? Wij leggen het uit.

Sloten vervangen bij je verhuis

Waarom moet ik mijn sloten vervangen als ik verhuis?

Wanneer je officieel verhuist, ontvang je ook de sleutels van je nieuwe woning. Je krijgt normaal meerdere sleutels, maar je hebt geen idee hoeveel sleutels er in totaal gemaakt zijn. De vorige bewoner kan (al dan niet bewust) een sleutel achterhouden of misschien slingert er wel nog een reservesleutel rond bij zijn schoonmoeder.

Meestal zijn de vorige bewoners niet de eerste eigenaars van de woning, waardoor er mogelijks nog meer sleutels achtergebleven zijn bij eerdere eigenaars. Kortom, heel wat mensen kunnen nog toegang hebben tot je woning zonder dat je het weet. Om zeker te zijn dat niemand ongewenst je woning kan binnenwandelen, laat je dus best je sloten vervangen.

Kan ik zelf mijn sloten vervangen?

Als je handig bent, kan je de gangbare sloten gerust zelf vervangen. Wanneer je een slot hebt dat gecompliceerder is, kan je beter een vakman inschakelen. Denk hierbij aan meerpuntssluitingen of merkgebonden sloten. In deze gevallen roep je best de hulp in van een professionele slotenmaker om je bij te staan.

Wat is de kostprijs van een nieuw slot?

De prijs van nieuwe sloten hangt af van verschillende factoren: het tarief van je slotenmaker, het aantal sloten dat je wil vervangen en het soort sloten dat je wil. Het is bovendien niet altijd nodig om het volledige slot te vervangen. In de meeste gevallen is het voldoende om enkel een nieuw cilinder te plaatsen. In deze tabel vind je enkele prijsindicaties voor de verschillende mogelijkheden inclusief materiaal, btw en arbeidskosten.

Soort dienst slotenmaker

Prijs

Cilinder vervangen oplegslot

Vanaf €80 per cilinder

Cilinder vervangen bijzetslot

Vanaf €75 per cilinder

Cilinder vervangen meerpuntssluiting

Vanaf €75 per cilinder

Cilinder vervangen cilinderslot

Vanaf €75 per cilinder

Eenvoudig klavierslot vervangen

Vanaf €70 per slot

Ingewikkeld klavierslot vervangen

Vanaf €130 per slot

Eenvoudig penslot vervangen

Vanaf €85 per slot

Ingewikkeld penslot vervangen

Vanaf €120 per slot

Bron: offerteadviseur.be

Wanneer je beslist om je nieuwe sloten door een vakman te laten plaatsen, vraag je best verschillende offertes op. Zo kan je zelf vergelijken en voor jou de beste keuze maken.

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info