NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Wat kost verhuizen?

Een verhuis kost je onvermijdelijk wat geld, maar hoeveel moet je er juist voor uittrekken? Wij zetten de kosten graag voor je op een rijtje, zodat je weet hoeveel budget je het best vrijmaakt en op welke kosten je eventueel wat kan besparen. Kan je nog wel wat tips gebruiken? Maak het jezelf makkelijk en download onze handige verhuisgids.

Verhuizen met een verhuisfirma

De grootste kost is natuurlijk die van de verhuisfirma. Die brengen drie soorten kosten in rekening: laden, transporteren en lossen. De totale kostprijs van verhuizen met een verhuisfirma kan variëren van 300 tot 2000 euro. De uiteindelijke prijs hangt echter af van een heleboel factoren. Zelf verhuizen is uiteraard de goedkoopste optie, maar dan heb je natuurlijk ook een pak meer werk.

Belangrijk om te weten is ook dat je niet altijd een gigantische verhuiswagen met vijf verhuizers hoeft te huren. Een verhuiswagen met een capaciteit van 20 kubieke meter kost je zo’n 60 euro per uur, inclusief één verhuizer of bestuurder. Een wagen met een capaciteit van 50 kubieke meter kost je zo’n 75 euro per uur, inclusief één verhuizer of bestuurder. Vaak heb je echter meerdere verhuizers nodig. Reken dan op een extra prijs per uur, die doorgaans ergens rond de 30 euro ligt. Ook de brandstof van de verhuiswagen betaal je. Die varieert meestal tussen 0,25 en 1 euro per kilometer.

Ook wanneer je de verhuisfirma inhuurt voor extra klusjes (spullen inpakken, liftservice, piano verhuizen, …) betaal je uiteraard een meerprijs per uur.

Transportkosten voor een verhuis

Wil je besparen op verhuiskosten, maar jezelf toch een minimum aan comfort cadeau doen? Dan kan je overwegen om enkel het transport toe te vertrouwen aan de verhuisfirma. Huur bijvoorbeeld een verhuisbusje waarmee je zelf rijdt, en laad je hele inboedel zelf in en uit. Zulke busjes kosten doorgaans rond de 100 euro voor een dag, exclusief de brandstof die je verbruikt.   

Andere verhuiskosten

Verhuisdozen kosten meestal tussen de 1,5 en 3 euro voor een doos. Dit lijkt een kleine kost, maar je hebt natuurlijk wel heel wat dozen nodig voor je volledige inboedel. Gelukkig kan je ook heel wat dozen gratis scoren, dus kijk zeker eens rond.

Afhankelijk van waar je nieuwe woning ligt, zul je ook parkeergeld moeten betalen en eventueel een vergunning bij de gemeente aanvragen om met de verhuiswagen stil te staan in je nieuwe straat. Afhankelijk van de gemeente in kwestie kost zo’n vergunning tussen de tien en twintig euro.

Verhuis je in het weekend? Dan kunnen verhuisfirma’s je tot 75% extra aanrekenen. Overweeg dus toch om een dag verlof op te nemen en doordeweeks op je gemak te verhuizen.

Een laatste kost om rekening mee te houden is een ladderlift. Woon je in een appartement op een hoge verdieping? Dan kan een ladderlift een handig hulpmiddel zijn. Voor een complete liftservice met bestuurder betaal je gemiddeld 65 euro per uur.

Een kleine berekening

We geven je graag nog een voorbeeld mee van wat een verhuis je kan kosten. Stel dat je verhuist naar een rijhuis dat 20 kilometer verderop ligt dan je huidige appartement. Dan krijg je de volgende kosten:

  • Kleine verhuiswagen voor 4 uur: 60 x 4 = 240 euro
  • Twee extra verhuizers voor 4 uur: 30 x 2 x 4 = 240 euro
  • Brandstof per kilometer: 0,5 x 20 = 10 euro
  • Verhuisdozen: 0 euro
  • Parkeervergunning gemeente: 14 euro

In dit geval kost de verhuis 504 euro.

Wil je toch wat besparen op je verhuis? We lijstten eerder al een heleboel tips op om de kosten binnen de perken te houden.

Ben je klaar voor je verhuis? Maak het jezelf makkelijker en download onze handige verhuisgids

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info