NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Zelf verhuizen of laten doen?

Verhuizen is een hoop werk en vaak ook een aanzienlijke bron van stress. Door een deel van je verhuis uit handen te geven maak je het jezelf dan ook iets makkelijker. Wat zijn de voor- en nadelen van een verhuisfirma? En wat is de beste optie voor jou? Maak het jezelf makkelijk en download onze handige verhuisgids.

Zelf verhuizen: de voor- en nadelen

Zelf verhuizen is natuurlijk de goedkoopste optie. Bovendien behoud je ook de controle over alles. De keerzijde van de medaille is natuurlijk dat het je meer moeite kost, je zelf met zware spullen moet sjouwen en je ook moet kunnen omgaan met onvoorziene problemen tijdens je verhuis.

Bovendien brengt zelf verhuizen ook een aantal verborgen kosten met zich mee. Je moet zelf een verhuisbusje huren of talloze keren met je eigen auto (en dus eigen benzine) naar je nieuwe stek rijden. Daarenboven kruipt er heel erg veel tijd in.

Een verhuisfirma inhuren: de voor- en nadelen

Verhuizers weten wat ze doen. Dat maakt je verhuis een pak efficiënter en bovendien hoef je zelf niet te sleuren met zware meubels en dozen. Je ervaart daardoor waarschijnlijk een pak minder stress. Al zijn er ook nadelen verbonden aan een verhuisfirma. Een verhuisfirma is duurder dan zelf verhuizen én alles verloopt volgens een vast stramien. Het is dus minder flexibel, en je moet de controle uit handen kunnen geven.

Meestal brengen verhuisfirma’s drie soorten kosten in rekening:

  1. laden,
  2. transporteren
  3. lossen.

De uiteindelijke prijs hangt echter ook af van een aantal andere factoren. Zo kunnen verhuisfirma’s je ook voorzien van kartonnen dozen (de prijs daarvoor varieert tussen de 1,5 en 3 euro per doos), en ook de verhuiswagen en brandstof betaal je.

Verhuizers nemen het zwaarste werk van je over en (de)monteren je meubels als dat nodig is. Ook daar betaal je uiteraard voor. Op die manier kan de totale kostprijs variëren van 300 tot 2000 euro.

Verhuis je zelf of besteed je het uit?

Als je budget de beslissende factor is, is het altijd goedkoper om zelf te verhuizen. Wanneer je een paar offertes vergelijkt en je geen extra features nodig hebt van de verhuisfirma is het verschil in prijs echter vaak te verwaarlozen.

Als je een beetje extra geld kan vrijmaken kan het dus de moeite zijn om een verhuisfirma in te schakelen. Je doet jezelf als het ware immers ook extra comfort cadeau.

Wil je comfortabel verhuizen én besparen? Ga dan voor het beste van twee werelden: inpakken en (de)monteren doe je zelf, de verhuiswagen levert je spullen op het juiste adres.

Ben je klaar voor je verhuis? Maak het jezelf makkelijker en download onze handige verhuisgids.

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info