NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Kleding verhuizen doe je zo

Een volle kleerkast? Zalig! Enkel wanneer je al die kleding moet verhuizen heb je er misschien een heel klein beetje spijt van.

Als je graag gaat shoppen kijk je niet op een paar schoenen meer. En die extra broek kan je altijd wel gebruiken, toch? Of een rood zomerkleedje! Eentje zónder mouwen, dat wilde je al zo lang …

Slim inpakken voor je verhuis, we hadden het er in deze blog al eens over. In onze gratis verhuisgids verzamelden we heel wat nuttige do’s-and-don’ts om je verhuis in goede banen te leiden. Maar voor het verhuizen van kleding krijg je hieronder toch nog wat extra advies. Want hoe meer schoenen en zomerkleedjes, hoe meer verhuiswerk …

Verhuis niet zomaar al je kleding

Naar een nieuwe woonst verhuizen, is het ideale moment om eens grote kuis te doen. IN je kasten! Er hangen zeker spullen die je tien jaar jongere nichtje ook zou kopen. Of broeken die je droeg toen je nog elke week ging voetballen. Bij De Kringwinkel of Opnieuw & Co zien ze je graag komen met je ‘oude’ kleren. Zolang het maar proper en onbeschadigd is.

Op voorhand even rekenen, helpt.

Neem je al je kleerkasten mee of heeft je nieuwe stek ingemaakte kasten? Heb je meer of minder ruimte op je toekomstige adres? Het is slim als je dat op voorhand even bekijkt. Je weet best voor je verhuist of je voldoende plaats hebt voor al die schoenen.

Kleding verhuizen in een garderobedoos … Say What?

Ja, garderobedozen, ze bestaan. Het zijn verticale, kartonnen dozen met handgrepen, een deur en een roede bovenaan, speciaal voor het vervoeren van kledingstukken op hangers. Het handige aan deze dozen is dat je ze na de verhuis kan gebruiken om je winterkleding (in de zomer), je zomercollectie (in de winter), of je trouwjurk weg te bergen.

Wat je ook kan aankopen om je kleding te beschermen tijdens je verhuis en alles stofvrij te vervoeren, zijn kledinghoezen. Of nog beter: vacuümzakken. Dat zijn opbergzakken die je via een opening met draaidop en met behulp van een gewone stofzuiger vacuüm trekt, waardoor de inhoud samengeperst wordt. Zo creëer je in een mum van tijd tot wel 80% extra ruimte, in een reiskoffer bijvoorbeeld. Bovendien zijn deze opbergzakken luchtdicht, waterdicht en herbruikbaar. De ingepakte spullen zijn optimaal beschermd en ze blijven keurig georganiseerd op hun plek.

Kledingrekken huren

Wat verhuis je eerst: De lege kast en dan de kleren? Of eerst de kleren en daarna de kast? In ieder geval komt er een moment dat die kleerkast leeggemaakt moet worden. En waar blijf je dan tijdelijk met alle kleding?

Voor een klein prijsje huur je eenvoudig het aantal kledingrekken dat je nodig hebt tijdens de verhuisperiode. Je kan daarvoor terecht bij een specialist in feestartikelen of misschien zelfs bij je verhuisfirma. Google weet raad.

Nog wat losse tips voor het verhuizen van je kleding

  • Laden die je uit een kast kan halen, verhuis je best gevuld. Waarom zou je alle sokken in een doos proppen, als ze al netjes bij elkaar liggen? Haal de lade uit de kast, dek ze af met cellofaan en ze kan meteen de verhuiswagen in.
  • Vul al je reiskoffers, tassen, sportzakken en rugzakken voor je ze verhuist. Zo heb je ook minder dozen nodig.
  • Houd één koffer apart als ‘overlevingsbox’. Check in je agenda wat je de eerste dagen na je verhuis te doen hebt en pak daarvoor de juiste kleren in. Dan hoef je in je nieuwe huis niet eerst alle dozen te doorzoeken voor je dat paar sportschoenen vindt.


Download onze gratis verhuisgids boordevol tips en een handige checklist om jouw verhuis in goede banen te leiden. 

Heb jij ervaring met het verhuizen van kleding, en tips die niet in dit artikel staan? Plaats je reactie hieronder.

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info