NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Wat is de kostprijs van een verhuisfirma?

Ga je verhuizen maar zie je op tegen al het werk dat erbij komt kijken? Dan kan je een verhuisfirma inschakelen. Zelf verhuizen is natuurlijk de goedkoopste oplossing, maar als je niet voldoende tijd hebt, kan het handig zijn om een professioneel verhuisbedrijf op te trommelen. Maar wat kost dat nu eigenlijk? Wij zochten het voor je uit!  

Kostprijs verhuisfirma

Hoe vind ik een betrouwbare verhuisfirma?

Als je ervoor kiest om de hulp van een verhuisfirma in te schakelen, ga dan op zoek naar een erkende firma met redelijke prijzen. Op de website van de Belgische Kamer der Verhuizers vind je een handig overzicht van erkende verhuizers. Maak een selectie van verschillende firma’s en vraag een gedetailleerde offerte aan zodat je kan vergelijken.

Meestal brengen verhuisfirma’s 3 soorten kosten in rekening: laden, transporteren en lossen. Houd er wel rekening mee dat de uiteindelijke prijs ook bepaald wordt door andere factoren.

Hoe wordt de prijs berekend?

De kosten van een verhuisbedrijf hangen af van verschillende factoren. Denk hierbij aan:

 • De hoeveelheid spullen die je verhuist. Verhuisbedrijven bepalen hun prijzen aan de hand van het aantal kubieke meters.
 • De afstand tussen je oude en je nieuwe woning
 • De verdieping waarop je oude en nieuwe woning zich bevinden
 • De toegankelijkheid van beide woningen. Is er bijvoorbeeld een verhuislift nodig?
 • Het aantal mensen (vrienden, familie) dat je zelf inschakelt om te helpen
 • Of je zelf inpakt of dit ook door het verhuisbedrijf laat doen

Tip! Probeer indien mogelijk op een weekdag te verhuizen. Verhuisbedrijven rekenen al snel tot 75% meer aan tijdens het weekend.

Wat gaat mijn verhuis uiteindelijk kosten?

De totale kostprijs van verhuizen met een verhuisfirma kan variëren van 300 tot 2000 euro. Net omdat de prijs afhankelijk is van meerdere factoren, is het niet zo eenvoudig om een inschatting te maken. Daarom hebben verhuisbedrijven heel wat informatie nodig om de prijs van je verhuis in te schatten. Om een duidelijk beeld te krijgen van de kostprijs, vraag je dus best enkele offertes op. Op die manier heb je een goede eerste indruk van wat je verhuis je ongeveer zal kosten.

Nog hulp nodig bij het plannen van je verhuis? Download gratis onze verhuisgids met advies en weetjes!

Reactie (2)

Reactie

 • De Cort Monique

  Hallo,

  Er moet een granieten tafel gehaald worden .De lengte 290 en breedte 150 en weegt ongeveer 350 kg.De tafel staat in Emblem en moet naar St Katelijne Waver komen

  MVG,
  De Cort Monique

  • Valine

   Beste mevrouw De Cort,

   wij zijn zelf geen verhuisbedrijf, maar kunnen u wel doorverwijzen naar een pagina waarop u erkende verhuizers in uw regio kunt vinden. Dit is de website van de Belgische Kamer der Verhuizers. U kunt het beste contact opnemen met een paar verhuisfirmas in uw regio en een prijsopgave aanvragen. Ik wens u veel succes!

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info