Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

06-11-2014 - door bartc

Gas, water en elektriciteit regelen bij je verhuis: zo doe je dat

Na je verhuis wil je natuurlijk meteen (warm) water, verwarming en licht hebben. Daarom is tijdig gas, water en elektriciteit regelen superbelangrijk bij een verhuis.  In dit artikel lees kort hoe je die overdracht of overname het best aanpakt. Vergeet geen zaken en download onze handige verhuischecklist.

Elektriciteit regelen bij je verhuis

Natuurlijk heb je In je nieuwe huis stroom nodig en wel meteen. Je kan hiervoor je huidige contract meenemen, maar een verhuis is  ook een perfecte gelegenheid om te onderzoeken of een andere leverancier misschien betere voorwaarden biedt. Ontdek het betrouwbare elektriciteitsaanbod van essent.be: Belgische leverancier van groene elektriciteit. 

Water regelen bij je verhuis

Voor je drinkwater is het heel eenvoudig: in elke regio is er slechts één drinkwaterbedrijf actief. Daar moet je dus zijn om je watercontract te regelen. We hebben een afzonderlijk artikel geschreven over het melden van je verhuis aan het waterbedrijf. Daarin lees je precies hoe je het water regelt voor je verhuis.

Gas regelen bij je verhuis

In je nieuwe huis kan je ervoor kiezen om te verwarmen met aardgas. Dan kies je meteen voor een milieuvriendelijke manier van leven. Misschien verwarmde je in je vorige huis al met aardgas? Dan kun je je huidige contract meenemen naar je nieuwe stek. Maar een verhuis is een mooie gelegenheid om na te gaan welke voordelen overstappen naar een andere energieleverancier misschien oplevert. Bekijk daarom zeker het aanbod van essent.be, Belgische leverancier van aardgas.  Of doe meteen een simulatie op je nieuwe adres. Een overstap is bovendien echt eenvoudig en kost niets.

Gas, water en elektriciteit regelen bij je verhuis: meterstanden noteren

Bij een verhuis moet je altijd de meterstanden van gas, water en elektriciteit noteren. Doe dit op de dag van de sleuteloverdracht, zowel in je nieuwe als in je oude huis. Aan de hand van de meterstanden maken de leveranciers een eindafrekening op. Deze krijg je uiterlijk twee maanden na de verhuisdag.

Gas, water en elektriciteit regelen bij je verhuis: wanneer?

Water en energie regelen vergt dus toch wat denkwerk en er komt ook wat administratie bij kijken. Je moet zowel de overdracht in je oude huis als in je nieuwe huis regelen. Hier gaat wat tijd over en het is echt belangrijk dat dit in orde is als je effectief verhuist. Daarom: begin hier tijdig aan, stel dit niet uit. Geef het in elk geval een tweetal weken voor je verhuist al door. Als je beslist om naar een andere leverancier over te stappen, hou dan rekening met ongeveer een maand voor de wissel effectief uitgevoerd is.  

Ben je klaar voor je verhuis? Maak het jezelf makkelijker en download onze handige verhuisgids!

Reactie (7)

Reactie

 • vanormelingen

  Beste,
  Ik kan op jullie website geen formulier vinden om de meterstanden door te geven bij verhuis. Kunnen jullie mij helpen (eventueel formulier doormailen)
  Met dank
  Monique

 • Martine

  Beste
  Ik woon in turnhout en er is geen vorige eigenaar zelf woonde ik voordien bij men moeder zodus heb geen water op mijn naam, wat moet ik nu doen?

  Groeten
  Martine Verschuren

  • Valine

   Beste Martine,

   Je kunt het beste contact opnemen met het drinkwaterbedrijf in jouw regio. Dat is in dit geval Pidpa. In het geval dat er geen vorige bewoner is, kun je dit telefonisch aangeven aan het contactcenter van Pidpa via het nummer 0800 90 300, optie 1 (tijdens de kantooruren van 8.00u tot 17.00u). Zij maken de aansluiting dan voor je in orde. Veel succes en veel plezier in je nieuwe huis!

 • ann braem

  Beste,
  Mijn moeder heeft haar woning verkocht.
  Nu zijn de huurder verhuist
  en zijn de meters op hare naam gekomen tot de akte beschreven is ,nieuwe eigenaars.
  Hoe moet ik dit nu aangeven
  alle papieren zijn correct ingevuld door vertrekkende huurders en mijn moeder.
  vriendelijke groeten
  Braem Ann

  • Admin

   Beste mevrouw Braem,

   hartelijk dank voor uw reactie. Om uw specifieke vraag te beantwoorden, hebben we wat meer informatie nodig. Ik heb u daarom een e-mail gestuurd met wat aanvullende vragen.

   Groeten,
   Valine

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info