NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Veranderen van energieleverancier, een goed idee?

Een verhuis is het ideale moment om je energieleverancier eens onder de loep te nemen. Je moet hoe dan ook je verhuis doorgeven aan je energieleverancier, dus overstappen kost weinig extra moeite. Misschien kan je bij een andere energieleverancier heel wat geld besparen? Maar hoe ga je vergelijken en hoe stap je over? 

veranderen energieleverancier

Energieleveranciers vergelijken

Om te bepalen of je bij een andere energieleverancier betere voorwaarden krijgt, begin je met het vergelijken van de prijzen. Je kan hiervoor alle websites van de verschillende leveranciers bekijken en zo het beste aanbod uitzoeken. Maar het kan ook sneller, via de V-test van VREG bijvoorbeeld.

Met die test kan je de verschillende elektriciteits- en aardgasproducten van alle energieleveranciers in Vlaanderen bekijken. Op basis van je verbruik wordt berekend hoeveel je het komende jaar zou betalen als je vandaag een energiecontract afsluit met een bepaalde leverancier.

Let op: De V-test houdt geen rekening met kortingen, speciale acties en groepsaankopen.

Kosten bij een overstap

Sinds september 2012 is de verbrekingsvergoeding voor gezinnen afgeschaft. Je kan dus op elk moment kosteloos overstappen, rekening houdend met één maand vooropzeg. Dat betekent dat wanneer je vandaag beslist om een nieuw contract aan te gaan bij een andere leverancier, dit contract ten vroegste binnen een maand zal starten.

Hou er ook rekening mee dat sommige kortingen en welkomstpremies voor nieuwe klanten vereisen dat je klant blijft gedurende een bepaalde periode. Door je contract vroegtijdig stop te zetten, loop je mogelijk (een deel) van de korting of premie mis.

De overstap naar een andere energieleverancier

Om over te stappen hoef je dus enkel een contract met een andere leverancier af te sluiten. Wanneer je contract getekend is, zal je nieuwe leverancier contact opnemen met je vorige energieleverancier. Zij regelen onderling de overstap voor jou.

Je nieuwe energieleverancier brengt dan je distributienetbeheerder op de hoogte van je overstap. De netbeheerder zal dan je meterstand opvragen en doorgeven aan je oude leverancier zodat die je slotfactuur kan opmaken. Je nieuwe leverancier krijgt tegelijk informatie die hem helpt bij het inschatten van het voorschotbedrag dat je moet betalen.  

Kijk bij je verhuis dus zeker eens naar de mogelijkheden bij andere energieleveranciers. Je kan misschien heel wat besparen!

Wil je nog meer tips en tricks die je kunnen helpen bij je verhuis? Dowload dan onze verhuisgids!

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info