NL

Verhuistips

Dankzij deze tips & tricks ben je helemaal klaar voor een geslaagde start in je nieuwe thuis

Verhuizen met je baby

Ga jij binnenkort verhuizen? Een verhuis brengt heel wat organisatie met zich mee. De verschillende instanties inlichten, je spullen inpakken… Heb jij tegelijk ook een baby in huis? Dan kan je wel wat hulp gebruiken! 

Verhuizen met baby

Een goede voorbereiding

Bij een verhuis begin je best zo vroeg mogelijk met de voorbereiding. Door op te ruimen en overbodige spullen weg te gooien, kan je met een schone lei beginnen in je nieuwe woning. Op tijd beginnen en een goede planning maken, is belangrijk om stress te vermijden. Niet enkel voor jou, maar ook voor je baby. Wanneer jij stress ervaart, voelt je kind dit ook. Onze verhuisgids helpt jou alvast op weg met de voorbereiding.

Gaat je kindje enkele dagen per week naar een kinderopvang? Afhankelijk van je nieuwe woonplaats ga je misschien op zoek moeten naar een nieuwe crèche. Meer info over de zoektocht naar een nieuwe opvang, vind je in dit artikel.

Beperk de veranderingen voor je baby

Veranderingen in de omgeving van je baby kunnen invloed hebben op het slaapritme van je kind. Probeer de omgeving van je baby dan ook zoveel mogelijk hetzelfde te houden. Schilder de kinderkamer bijvoorbeeld in dezelfde kleur als de huidige kamer, plaats dezelfde decoratie en zorg voor gelijkaardige verduistering.

Hebben jij en je kind bepaalde ritueeltjes? Zoals een bepaald muziekje voor het slapengaan of specifieke drinktijden? Het is belangrijk voor je kind om deze rituelen ook tijdens de verhuisperiode aan te houden. Naast de specifieke rituelen zorgen ook bekende geuren voor een vertrouwd gevoel bij je baby. Door wat ongewassen kleren of een gebruikt slaapzakje bij je kind te leggen, zal hij of zij zich sneller thuis voelen.

Tijdens de verhuis

Je kan ervoor kiezen om een verhuisbedrijf in te schakelen zodat jij zelf niets hoeft te doen. Zo kan jij samen met je baby er een dagje tussenuit. Wil je de verhuis toch zelf doen? Wees dan tijdens de verhuis alert wat betreft de veiligheid van je kind. Een omgeving vol dozen, kan al snel voor gevaarlijke situaties zorgen.

Om het jezelf makkelijker te maken, kan je de dag van je verhuis best een oppas regelen. Zo heb jij je handen vrij en kan je veel efficiënter aan het werk. Wanneer alles in orde is, kan jij je kindje ophalen en kunnen jullie samen thuiskomen in een rustige omgeving.

Reactie (0)

Reageer

Verhuizen…
Hoe begin je eraan?

Download gratis onze verhuisgids boordevol tips & tricks!

Meer info